Hyvät varusteet, sytytin ja puukaasukeitin

Mitä enemmän keli kylmenee, sitä suurempi tarve on saada helposti tuli aikaseksi ja lämmintä juomaa kuppiin. Tämä postaus on ensimmäinen sarjassaan hyväksi todetut varusteet. Jotkut varusteet ovat palvelleet sen verran hyvin, että yksinkertaisesti ansaitsevat hieman tilaa blogissa, jotta joku muu voi suoraan ostaa toimivan varusteen kaikkien kokeilujen sijaan.


Toki varusteet ovat makuasia. Mutta kun sytytin on elänyt mukana yli 10 vuotta (kuten myös kuvista näkee), eikä se ole ikinä pettänyt tulen teossa, niin täytyyhän se mainita. Itseasiassa omistan näitä kaksi, tuli ostettua toinen varalle ihan vain koska ensimmäinen on ollut niin hyvä.


Kyseessä on Silva Helios. Maksaa Suomessa noin 20€, ei ole hinnalla pilattu täytettäväksi myrskysytyttimeksi. Laitetaan nyr puolueettomasti linkki kansainväliseen kauppaan kuitenkin:

https://www.amazon.co.uk/Silva-Helios-Storm-Lighter/dp/B000LQ3TS8

Erikoista sytyttimessä on hehkuva lanka keskellä tulta joka pitää aina tulen palamassa riippumatta tuulesta, ja se myös toimii käytännössä!


Painoa sytyttimellä on 49g

Täyttö ja liekin säätö on vesitiiviin korkin alla piilossa


Toinen halpa ja hyvä varuste on puukaasukeitin, eli risukeitin joka sytyttää myös palotapahtumassa tulevat kaasut palamaan. Näitä löytyy eri merkeiltä eri versioina, tätä kyseistä Lixadan valmistamaa saa reilulla kympillä Aliexpressistä jos on aikaa odotella, ja ottaa riskin että paketti ei tule ikinä perille. Kivijalkaliikkeissäkin on ruvennut olemaan näitä tarjolla, ainakin retkiliikkeissä sekä Varustelekassa. Periaate on kaikissa sama, keittimen alaosassa on "vaippa" palopesän ja ulkokuoren välissä, ja kun palopesä lämpiää ulkopuolelta niin lämmin ilma liikkuu painovoimaisesti vaipan läpi liekkien yläpäähän ja kaasut syttyvät uudestaan palamaan. 



Toki myös tavallinen risukeitin toimii, mutta palamisessa on selkeä ero. Puukaasukeitin ei ole niin nuuka polttoaineen suhteen, kun se on kerran syttynyt. Mutta samalla kun palaminen on tehokkaampaa, niin myös polttoainetta kuluu enemmän, eli risuja kannattaa kerätä pieni kasa valmiiksi! 

Painoa kyseisellä puukaasukeittimellä on 244g. Samaa saa myös titaanisena!


Hieman sytykkeitä alkuun, niin keitin polttaa melkein mitä tahansa kun on kunnon tuli alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuotearvostelu Manker U11 & U21 - Veneilijän sekä retkeilijän taskulamput

Paras veneily sekä retkeilykausi Suomessa on valoisa sekä lämmin, mutta valitettavan lyhyt. Jos haluaa pidentää kautta, niin et...

INSTAGRAM FEED

@viviantheboat