Viikonloppureissu Kirkkonummen puolelle


Päätettiin porukalla ottaa kesän ensimmäinen telttailureissu veneellä. Vivianiin pakattiin kuusi kaveria yöpymiskamoineen. Lastaus koitettiin tehdä mahdollisimman fiksusti, että veneeseen saadaan sopiva painojakauma. Tavaraakin kun oli vaikka muille jakaa. Saatiin fiksun lastauksen ansiosta veneen painojakauma varsin siedettäväksi ja päästiin matkaan. Luonto tarjosikin pienen suihkun lähellä mannerta, mutta veden päälle saderintama ei jaksanut nousta.


Etukäteen oltiin ajateltu, että mennään ensin lauantaina päivällä tutustumaan Järvön saaren ja sieltä matkataan tekemään leiri Bylandetille. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat reissun varrella siten, että kävimmekin päivällä ensin tutustumassa Bylandettiin.



Ollaan kiinni Bylandetin länsipuolella poijussa ja kalliolenkeissä


Kuvaan merkitty punaisin palluroin rantautumispaikat. Pohjoisessa vain kalliolenkin ja lännessä poijut, sekä kalliolenkit


Bylandetissa syötiin ensimmäiset eväät ja ryystettiin pikku sumpit. Bylandet oli meille uusi tuttavuus ja teimmekin saarella rauhallisen kävelykierroksen. Saari on mukavan vaihteleva maastoltaan. Saaren itäranta on tasaiseksi hiottunutta kallioita ja saaren keskiosa tiheähköä metsää. Saarella veneilijää hemmottelevat Espoon kaupungin jykevät kolme katosta ja monet tulipaikat ympäri saarta. Saarella on myös WC, sekä puita tulipaikoille. Saarella onkin varmasti Espoon kaupungin saarten tukevin tulipaikka, joka on rakennettu vanhaan Komendantin taloon. Saarella on kaksi oivaa rantautumispaikkaa. Suojan puolelle pääsee rantautumaan loivalle kalliolle, johon lenkit on kiinnitetty. Toinen hyvä rantautumispaikka on saaren länsirannalla, josta löytyy myös peräpoijuja muutama kappale, tosin hieman tuulelle alttiimmassa paikassa. Loistava kohde moottoriveneilijälle hyvällä säällä ja kovemmalla tuulellakin kunhan ottaa huomioon, että saarta lähestytään varsin avoinaiselta selältä. Bylandetilla huomattiinkin oman reissumme ainut vastoinkäyminen, meidän trangia pannut olivat jääneet kotiin, onneksi mukaan oli kuitenkin eksynyt kaksi identtistä settiä pieniä kiinalaisia titaanikuppeja ja pari poltina ja niin kommelluksesta selvittiin vain pienellä seikkailuhengellä.

Bylandetilta suuntasimme takaisin tulosuuntaan, jossa rantauduimme Stora Brändön saarelle, joka kuuluu Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ylläpitämiin saariin. Saaresta löytyy muutama hyvä tulipaikka ja varmasti suojaisin on sen pohjoiskärjessä oleva katos, jonka läheisyydestä löytyy toinen saarelta löytyvistä vessoista.

Pohjoispäädyn keittokatos.

Oman leirimme pystytimme saaren itärannalle ottaen kuitenkin huomioon, että emme mene linnustonsuojelualueelle.


Hyviä telttapaikkoja etsiessämme kiersimme saaren varsin kattavasti. Joten jos olet tulossa saareen eväille suosittelemme lämpimästi jotakin paikkaa polun varressa länsipuolen korkeilla kallioilla, josta on loistavat mahdollisuudet seurata vesiliikennettä ja ihastella maisemaa.

Oma leirimme koostui tällä kertaa kolmesta teltasta ja yhdestä riippumatosta. Kaksi telttaa kolmesta oli tällä reissulla kokeilussa ensi kertaa. Siksi ne tarttuivatkin kameran kennolle useampaan otteeseen. Kerätään teltoista vielä kokemuksia ja kirjoitellaan niistä omaa juttua sitten tulevaisuudessa. Kyseessä kuitenkin ainakin suomessa kaksi hieman eksoottisempaa merkkiä; Naturehike ja Big Agnes. Teltat ainakin näin ensireissulla kuivassa kelissä toimivat loistavasti ja tuuletusta oli riittävästi. Sunnuntai aamuna tuulikin kerkesi hieman koettamaan telttoja, mutta molemmat teltat kestivät tälläisen pikku blosiksen ilman ongelmia, kuten olettaa saattaa.





Hyvin syöneenä ja juoneena oli mukava vähän kutkutella kameroiden kennoja kuun ja auringonlaskun/nousun upeassa, joskin vähäisessä valossa. Jotain kuvia ollaankin jo tältä reissulta jaettu Instagramin puolella @viviantheboat. Sunnuntaina kömmittiin teltoissa jonkin verran tuulisempaan maisemaan, kuin mitä lauantai yönä nukkumaan mennessä oli. Aamulla keitettiin kahveet tuulisella kallioilla jolloin retkikeitintenkin tuulisuojat olivat todellisessa käytössä.


Nikke kuvailee telttoja. Tämä kuva napattu muuten Olympus om-d em5 Mark 2: iso 100, F1.8, valotusaika 1/3sek ja kaiken kukkuraksi käsivaralta. Varsin vakuuttava suoritus olyn kuvanvakaajalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuotearvostelu Manker U11 & U21 - Veneilijän sekä retkeilijän taskulamput

Paras veneily sekä retkeilykausi Suomessa on valoisa sekä lämmin, mutta valitettavan lyhyt. Jos haluaa pidentää kautta, niin et...

INSTAGRAM FEED

@viviantheboat