Tuotearvostelu - Leatherman OHT



Kun ulkona on kylmä, on paksut hanskat kädessä ja tarvitset yleistyökalun pihtejä, niin mikään ei ole mukavampaa kun työkalu joka tarvitsee vain yhden käden avaamiseen, ja senkin voi tehdä paksut hanskat kädessä. Leatherman OHT. Näitä on neljän hengen porukassa jo nyt kaksi, vaikka kummallakin oli jo entuudestaan klassinen Leatherman. Voisi sanoa että tämä on Leatherman, josta on jätetty harvoin käytetyt toiminnot pois, ja sen sijaan keskitytty siihen että pihdit ja terät ovat käytettävyydeltään niin hyvät kun yleistyökalussa voi olla. Täytyy muuten heti alkuun mainita, että kummatkin ovat omalla rahalla hankittuja ilman mitään alennuksia, eli tämä ei ole maksettu mainos vaan yksinkertaisesti hyvä tuote.

Mikä tässä on erikoista? Tässä pystyy käyttämään kaikkia toimintoja yhdellä kädellä! Perinteisestä Leathermanista poiketen tässä tulee pihdit liukumalla esiin työkalusta, joten tämän voi ottaa yhdellä kädellä vyökotelosta ja helposti myös avata. Yleistyökalu ei ole mihinkään se paras vaihtoehto, joten yleensä kun sitä tarvitsee niin ei tiennyt etukäteen tarvitsevansa työkalua. Monesti silloin (ainakin omalla kohdalla..) ollaan tilanteessa kun pidetään jostain yhdellä kädellä kiinni, ja toisella pitäisi sitten ottaa työkalu esiin ja käyttää sitä. Juuri siihen tämä on tehty!




Työkalu on hyvin metallinen, erittäin kestävä mutta samalla myös melko painava. Veitsen terien materiaali on 420HC terästä, kun vaihdettavat sivuleikkurin terät ovat 154CM:ää. 420HC on hyvin vanhaan 420 teräkseen perustuva high carbon (=hc) versio, eli sisältää vielä enemmän hiiltä kun alkuperäinen 420. Kyseessä on hiiliteräs, joka on hyvin helppo teroittaa mutta ei pysy kovin pitkään käytössä terävänä. (tämä on suhteellista, toki tämä on ihan eri tasolla kiinanveitsiin verrattuna) Hiiliteräs on myös helposti ruostuvaa, mutta tässä kyseisessä työkalussa on pinnoite teräksen päällä, eikä omassa veitsessä ainakaan vielä näy ollenkaan ruostetta vaikka se on viettänyt paljon aikaa merellä tässä muutaman vuoden aikana. Hiiliteräksen saa hyvin teräväksi, ja tämä kyseinen terä on suorastaan pelottavan terävä tehtaalta.





Kaikki terät lukittuvat, eli vahingossa terä ei sulkeudu sormien päälle. Kun on käyttänyt työkalua hieman enemmän, niin oppii myös sulkemaan terät yhdellä kädellä.  



Edellinen kuva havainnollistaa hyvin vaihdettavat pihtien terät - nämä on oikeesti tehty käyttöön. Pihdeissä harvemmin tapahtuu mitään tarttumapinnoille, mutta terät tylsyy ajan kanssa ja teräs niissä harvemmin on kovin helposti terotettavaa.

Mutta tämä oli lyhyt kuvapläjäys tästä, kuvat kertoo enemmän kun tuhat sanaa. Voi lämpimästi suositella jos on vielä ensimmäinen yleistyökalu ostamatta :)


Kotelossa on kiinnitys jota voi käyttää joko tavallisesti vyössä, tai laittaa kiinni molleen repussa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuotearvostelu Manker U11 & U21 - Veneilijän sekä retkeilijän taskulamput

Paras veneily sekä retkeilykausi Suomessa on valoisa sekä lämmin, mutta valitettavan lyhyt. Jos haluaa pidentää kautta, niin et...

INSTAGRAM FEED

@viviantheboat