Jetboil Hanging Kit - Varusteen varusteTiedättekö tunteen, kun olette kallioisella saarella rannassa, juuri siinä kohdassa mihin aurinko paistaa parhaiten. On aamu, ja pitäisi saada aamupala tehtyä kaasukeittimellä, mutta mistään ei löydy tarpeeksi suoraa pintaa että saisi keittimen pystyyn. Joutuu siirtymään sivummas varjoon, että saa jotain vatsan pohjalle. Tai olette talvella retkeilemässä, kaikkialla on paljon lunta eikä oikein tiedä mihin retkikeittimen asettaisi niin että se varmasti pysyy pystyssä, ja samalla sen käyttäminen olisi edes jollain tasolla mukavaa. 

Okei, eivät nämä ole kovin ylitsepääsemättömiä ongelmia, tai edes tule kovin usein vastaan. Mutta esitellään nyt kuitenkin ratkaisu teille! 

Jetboil on monelle tuttu, kaasukeitin jossa keittää vedet yhteen ruokaan kahdessa-kolmessa minuutissa. Ideana on, että astian pohja on optimoitu niin että saadaan kaasuliekistä mahdollisimman paljon lämpöä talteen, ja kaasupoltin sekä itse astia kytketään yhteen paketiksi silloin kun sitä käytetään. Vastaavia keittimiä löytyy lähes kaikilta valmistajilta, joilla on vähänkin isompi valikoima erilaisia retkikeittimiä. Se, että astia ja poltin on paketti, on avain tämän varusteen toimivuuteen. 

Tässä se on, alumiininen kolmio jolla saadaan keitin roikkumaan mistä vaan! Oikeasti tämä on suunniteltu vuorikiipeilijöiden tarpeisiin, mutta miksipä tätä ei voisi käyttää myös muuten, monessa tilanteessa varsin kätevä. Kuten kuvista näkee, niin esimerkiksi talvella lumessa kuvausreissulla tätä voi käyttää tripodissa. (HUOM: liekki on kuuma, joten tehkää näin omalla vastuulla ja huomioikaa turvaetäisyydet! Ettei kukaan pilaa tripodia ja syytä meitä ;) )
Paketti näyttää tältä kokoontaitettuna, ja painaa 55g. Se sopii SOL, ZIP, PCS Flash, MiniMo, GCS sekä Sumo keittimiin. Se on törkeän hintainen (noin 40€), joten suosittelen että odottaa tämän hankinnan kanssa alennusmyynteihin, jos ei ole todella kova tarve.
Kolmio asetetaan ensin paikalleen, ja lukitaan sitten tällä sokalla.
Tältä paketti näyttää kun se on kiinni polttimessa. Tämä on yllättävän vakaa, olin hieman skeptinen alkuun mutta kun ensimmäistä kertaa roikotti Jetboilia tässä, niin ei ollut epäilystäkään siitä etteikö uskaltaisi käyttää vaikka olisi hieman kovempi tuuli tai jotain muuta häiritsemässä.

Ei muuta kun mukavia keittohetkiä! Alla vielä muutama kuva lisää hahmottamaan paremmin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuotearvostelu Manker U11 & U21 - Veneilijän sekä retkeilijän taskulamput

Paras veneily sekä retkeilykausi Suomessa on valoisa sekä lämmin, mutta valitettavan lyhyt. Jos haluaa pidentää kautta, niin et...

INSTAGRAM FEED

@viviantheboat